Vinnande sälj- och anbudsstrategi

På utbildningen blir du introducerad till en strukturerad och väl genomprövad process för sälj- och anbudsstrategi. Du lär dig att identifiera, artikulera och implementera vinnarstrategier designade för att användas i en specifik affärsmöjlighet, samt hur du:

  • Positionerar ditt företag till att bli uppfattat som den mest relevanta leverantören i de sammanhang ni önskar
  • Hittar och väljer de upphandlingar du vill lämna anbud på
  • Tillrättalägger en vinnande försäljningsstrategi när du har beslutat dig för att lämna anbud
  • Påverkar kunden till att uppfatta er som den prefererade leverantören
  • Tar fram det material ni skal ha klart som input till anbudsarbetet.

Kärnan av effektiv sälj- och anbudsstrategi är att du tidigt blir medveten om upphandlingsmöjligheterna och snabbt kan fokusera dina tillgängliga resurser på de upphandlingar, där du har den största chansen att vinna.

Vår erfarenhet visar att en disciplinerad inställning till detta förarbete, som i Shipley språk heter ”capture”, ger de största vinstchanserna och de lägsta resursbehoven.

Det kan mycket väl innebära att du spenderar mer resurser på de anbud som du väljer att utarbeta, men den totala kostnaden minskar eftersom att du inte använder resurser på anbud, där dina vinstchanser är små.

För mer information:

http://www.shipleynordic.com/media/CapturePlanning.pdf

Kursinformation

Andal dagar: 2

Pris: 10200 SEK exl. moms

Plats:

Målgrupp:


Kurstillfällen

  • 5-6 april 2017
  • 1-2 november 2017

Shipley Sweden

Shipley Nordic är en av nordens ledande konsultverksamheter när det gäller att hjälpa andra företag med affärsutveckling och försäljning (Business Development). Vi har 43 års erfarenhet med att bistå våra kunder med att behålla och öka sitt företagande i både process- och försäljningsmöjligheter samt att strukturera, hantera och skriva anbud som vinner. Detta gör vi med både privata och offentliga upphandlingar.

Hemsida: http://www.shipleynordic.com/se


Alla utbildningar från